Vinha de Lordelo DOC 2009

399,00DKK
Lager: 5 stk tilbage på lager

En ualmindeligt velkomponeret, kraftig og harmonisk vin. Guldmedalje i International Wine Challenge 2008. Har modtaget 18 Jancis Robinson point på 0-20 skalaen i april 2011. Indhold: 75 cl. Alkohol Vol. 15%

Anbefalet
Beskrivelse

En ualmindeligt velkomponeret, kraftig og harmonisk vin. Guldmedalje i International Wine Challenge 2008. Har modtaget 18 Jancis Robinson point på 0-20 skalaen i april 2011.

En ualmindeligt velkomponeret, kraftig og harmonisk vin.

Guldmedalje i International Wine Challenge 2008 og i Berliner Wein Trophy 2011. 

Denne vin stammer fra Quinta da Gaivosas ældste vinmark, hvor vinstokkene er ca. 100 år gamle. Høståret 2005 blev et af de mest spectakulære og bedste høstår i producentens historie efter en af de tøreste sommre i Douro regionen. Høsten blev både reddet og helt fantastisk god, da en let regnfaldt anden uge i september, lige inden høsten.

Vinen er fremstillet med druetyperne: Sousão, Tinta Amarela, Touriga Nacional og andre, som er ubestemte p.g.a. vinmarkens alder.

Selve vinen er yderst delikat, og kraftig. Den er mørk rubinfarvet og hænger flot i glasset. I duften finder vi mynte, lakrids, smør, violer, mørk chokolade og cigarkasse. I munden er den først meget blød, men eksploderer senere i en fantastisk kompleks flod af smagsnyancer med mange kryderier og ... hvorefter den påny falder ned og bliver virkelig elegant og velafbalanceret.

Vinen er lagret 12 måneder på nye fransk egetræsfade og herefter minumum 12 måneder på flaske. Man kan roligt, hvis man kan vente, lade denne vin lagre i vinkælderen mellem 12-15 år.

Server eventuelt denne vin til en bedre middag hvor en god bøf indgår i traktementet.

Indhold: 75 cl.
Alkohol Vol. 15%

Andre købte også